Terug

Ringo | Werken aan de badkamer van morgen!

Een baan waar je blij van wordt. Dat wil toch iedereen? In deze reeks van ‘Werken aan de badkamer van morgen’ gaan we in gesprek met de badkamermonteurs van Molenaar. Waarom werken bij Molenaar? Wat zorgt er voor dat ze met plezier naar het werk gaan? En wat moet je in je hebben om dit werk goed te kunnen doen? Vandaag spreken we Ringo!

Sinds 2014 werkt Ringo als monteur bij Molenaar. Hij heeft een achtergrond als onder andere timmerman. Kennis van sanitair, loodgieterswerkzaamheden en elektra had hij destijds niet. Wel twee rechterhanden en de wil om te leren. Inmiddels is hij al een langere tijd in dienst en doorgegroeid tot praktijkmeester bij Molenaar. Een functie waarin hij nieuwe collega’s opleidt tot volwaardig badkamermonteur.

 

“Het wauw-effect van de klant, daar doe ik het voor” – Ringo

 

Afwisseling in je werk

“Het werk als badkamermonteur bij Molenaar is een leuke baan! Het is afwisselend werk en er is veel diversiteit in klanten waarbij je thuis komt. Dit zorgt voor uitdaging. Daardoor ga ik met plezier naar mijn werk. Het is ook een leerzame baan! Ik ben inmiddels zo handig dat ik ook in mijn eigen huis klusjes kan doen, bijvoorbeeld loodgieterswerkzaamheden. Dit kan je een hoop geld besparen! Verder is het ook gewoon mijn hobby om te klussen en ben ik graag onder de mensen.”

 

 Weten waar je het voor doet

“Het wauw-effect van de klant, daar doe ik het voor. Eigenlijk maakt het mij niet uit wat ik maak, als de klant maar blij is. Tegelijkertijd weet ik ook welke impact ons werk heeft op het leven van de klant. In de gesprekken met de klant horen we regelmatig de aanleiding van de badkameraanpassing. Soms is dat best ingrijpend en hebben ze echt behoefte aan wat we leveren. Ander mensen doen het juist weer uit voorzorg. Bij oplevering zijn klanten heel blij omdat ze weer veilig kunnen douchen en verrast door het mooie resultaat. Dat wauw-effect is voor mij het mooiste moment van de dag. Het geeft voldoening en het maakt mij trots op mijn werk. En dit doen we natuurlijk niet alleen, heel Molenaar werkt hieraan mee.”

 

Een goede badkamermonteur worden

“Bij Molenaar kun je ver komen met technisch inzicht en de wil om te leren. Neem mij als voorbeeld. Ik kwam hier met weinig kennis en nu ben ik praktijkmeester. Afhankelijk van je niveau begin je met de basis van het werk. Stap voor stap breiden we je werkzaamheden uit totdat je zelfstandig aan de bak kunt. Uiteindelijk kom je met een vaste buddy te werken en ben je samen verantwoordelijk voor de klus.”

 

 

Uitrusting

“Ieder monteurs-duo krijgt a-kwaliteit gereedschap en een moderne bus. We kunnen echt netjes voor de dag komen en als er gereedschap kapotgaat of we missen iets; één belletje en het wordt geregeld. Heel fijn. We kunnen zelfs met de bus praten als we even alleen zijn: daar zit namelijk stembediening in. Haha!”

Ben je enthousiast door dit verhaal en toe aan een baan met voldoening? Solliciteer op de vacature van badkamermonteur in regio Breda of in regio Nunspeet.