Terug

Molenaar Badkamers en ECG Projecten: Dé kweekvijver voor technisch talent op de Veluwe!

Een veelzijdige baan, alle ruimte om te leren én werken bij de leukste bedrijven van Nunspeet: dat vind je bij ECG Projecten en Molenaar Badkamers. Beide bedrijven zijn altijd op zoek naar technisch talent! In samenwerking met Nunspeet Magazine staan wij in de special ‘werknemer gezocht’ van de tweede uitgave in 2021! Lees én leer je mee?

Geen dag hetzelfde bij ECG Projecten
ECG projecten (red: zusterbedrijf van Molenaar Badkamers) is dé specialist in totale projectontwikkeling. Van het ontwerp tot de daadwerkelijke bouw: ECG Projecten
neemt het gehele project uit handen van de opdrachtgever en levert het pas op als het
helemaal af is.

“Ik ben bij ECG Projecten begonnen als stagiair en inmiddels draai ik alweer 7 jaar mee”, vertelt allround monteur Julian Haverkamp. Hij heeft een opleiding plafond- en wandmonteur afgerond en heeft de fijne kneepjes van het vak bij ECG geleerd.
“Er werken ook jongens bij ons met een achtergrond als timmerman of glaszetter”, vertelt hij. “Je krijgt hier veel ruimte om het vak te leren. We hebben goede leermeesters!” Het leukste aan zijn werk? “Je krijgt veel vrijheid en leuke collega’s. Bovendien voeren wij een project echt volledig uit. Van binnen slopen en bouwen we het pand zelf weer op: van gipswanden en plafonds tot het timmerwerk en glaswanden. Daardoor is geen dag hetzelfde!”

Een veelzijdige baan bij Molenaar
ECG Projecten deelt een pand met Molenaar Badkamers. Molenaar biedt veilige, maatwerk badkameroplossingen, snel geplaatst en zonder hak- of breekwerk.

“Bij Molenaar Badkamers maken we veilig douchen leuk en weer mogelijk voor iedereen!” Ringo Fiselier is vol lof over het bedrijf waar hij al 7,5 jaar werkt. De allround-installatiemonteur vertelt dat het bedrijf door de groei nog altijd mensen zoekt. “We willen dezelfde kwaliteit blijven leveren en daar zijn meer mensen voor nodig, voornamelijk in de montage.

Klanten komen uit het hele land, letterlijk van Texel tot Maastricht. We willen overal supersnelle badkamerplaatsing kunnen blijven garanderen.” Molenaar heeft momenteel 30 monteurs in dienst, waar Ringo er één van is: “Ik heb een veelzijdige baan, van timmeren tot elektra en loodgietwerk, met een goede CAO en ontwikkelingsruimte.”

Eigen leerschool
“Een eigen leerschool is al langere tijd een wens van ons,” vertelt Dico Mulder. Hij is manager Bedrijfsbureau bij Molenaar en is, samen met zijn collega Bert Druijff (projectleider van ECG Projecten), verantwoordelijk voor het opzetten van de interne opleidingstrajecten. Dico: “Onze monteurs zijn veelal technisch opgeleid, maar we hebben ook jongens in dienst uit de agrarische sector, hoefsmederij of zelfs de bakkerswereld. Je hoeft bij ons niet specifiek loodgieter of timmerman te zijn om monteur te worden. Zo lang je twee rechterhanden hebt en het vak graag wilt leren, ben je welkom.” Dico: “Bij Molenaar hebben we een inwerktraject van 4 weken, waarin je op pad gaat met verschillende leermeesters en uiteindelijk zelf een badkamer (de)monteert bij ons in het magazijn. Zo ga je vol zelfvertrouwen met je vaste collega naar je eerste klus.” Als laatste voegt Dico toe: “Bovendien zijn we een erkend leerbedrijf voor verschillende technische opleidingen. Molenaar en ECG zijn dus echt dé kweekvijver voor technisch talent op de Veluwe!”

Wil jij ook werken bij Molenaar óf ECG Projecten? Bekijk onze vacatures bij Molenaar Badkamers en ECG Projecten